loglynx
meestens juridisch weblog over de media- en informatiemaatschappij en overige opborrelende oprispingen
Monday, March 29, 2004  

Beuken doe je zo

Op Sargasso behandelden we onlangs de ingezonden e-mail van Koos (42) uit Amstelveen. Koos had onlangs een hoogoplopende ruzie met zijn vrouw en vertrouwde mij toe dat hij sterker dan ooit de neiging voelde om 'haar ontiegelijk het schompes te beuken'. Terwijl hij zijn bierglas kapot kneep schreeuwde hij tegen haar: "Wees blij dat je geen moslimwijf bent anders had ik je aan je burka het raam uit geslingerd!" Zijn vrouw had hem als volgt weersproken "Lul niet, jij moet je waffel houden want de man van Fatima van de bakker zou nooit een vinger naar haar uitsteken en die is tenminste niet de hele dag dronken!". Nu zijn vrouw een tijdje bij haar zus is ingetrokken, klom Koos in zijn toetsenbord en mailde Sargasso met de vraag hoe dat nou precies zit met het recht van moslimmannen om hun vrouw te slaan.

Nou Koos, die vraag laat zich niet zo makkelijk beantwoorden. Read more »

posted by mark | 8:00 PM
Tuesday, March 02, 2004  

"I'm investigating an investigation"

Dudly Hiibel is een 59-jarige cowboy met een kleine ranch bij Winnemucca, Nevada. Een tijdje terug werd hem zonder aanleiding gevraagd zijn identiteitspapieren te tonen. Hiibel weigerde en werd gearresteerd. De Amerikaan liet het er niet bij zitten en met de grondwet in de hand vecht hij door tot de hoogste rechter. 24 maart zal het Supreme Court uitspraak doen. Zie zijn site voor opnamen van de arrestatie en uitgebreide informatie: "Dudley Hiibel was unreasonably searched and seized because he refused to show his ID. The argument that not showing ID makes for 'Probable Cause' is not only laughable, but clearly un-Constitutional. In addition, the mandatory showing of ID is nothing less than compulsory self-incrimination, which also flies in the face of the Bill of Rights."

Nederland zal in tegenstelling tot Amerika binnen afzienbare tijd een algemene identificatieplicht kennen. Iedereen boven de 14 jaar heeft dan een zgn. 'toonplicht'. Formeel zal er geen draagplicht komen te gelden, maar in feite betekent dat alleen dat de politie geen controles mag organiseren om te kijken of iedereen zijn identiteitsbewijs op zak heeft. Bits of Freedom merkte over het wetsvoorstel op: "Minister Donner gaf toe dat dit subtiele verschil [tussen toon- en draagplicht] heel moeilijk is uit te leggen tijdens een postbus 51 campagne. Het advies aan het publiek zal dan ook zijn dat het dragen van een identiteitsbewijs 'verstandig' is."

Eerdere fraaie Amerikaanse toestanden: het voorval waarbij een Amerikaanse vliegtuigpassagier vond dat het zijn recht was om een button te dragen waarop stond 'Suspected Terrorist'.

posted by mark | 10:05 PM
 I beg your pardon?
 Dubbeloppotsen
 Eerder
 Nederlogs
 Global Logs
 Ledigheid
 BNN
 archives