loglynx
meestens juridisch weblog over de media- en informatiemaatschappij en overige opborrelende oprispingen
Saturday, November 22, 2003  

Support the Dutch Satire Fund

Een goed doel is er eentje waar Wamberto niet bij de lat kan. Een beter doel is een instelling waar je iets aan overmaakt of je anderszins voor inzet en daardoor een goed gevoel opdoet. Het beste doel is een instelling als hiervoor genoemd die tevens daadwerkelijk een zo groot mogelijk deel van jouw bijdrage gebruikt voor haar doelstelling. Zeker rondom de donkere decemberdagen kan men met succes een beroep ons goede doel-gevoel doen. Een hoogtepunt werd wereldwijd gevoeld met de riesenhit 'Do they know it's christmas time' van Band Aid ("tonight thank God it's them instead of you"). Ook herinnert iedereen zich nog wel de filmscene in 'Coming to America' als Eddy Murphy een lunchzak vol dollars geeft aan twee zwervers en daarmee de blits maakte bij zijn date die niet weet dat hij eigenlijk een Afrikaanse prins is. Nee? En ook niet die scene waarin drie familieleden van Murphy's concurrent in de liefde (een gladde krullenbol die furore maakt met de haarversteviger 'Soul Glow') opstaan van de bank en op hoofdhoogte drie vettige plekken achterlaten?
Read more »

posted by mark | 6:50 PM
Monday, November 17, 2003  

Koelman verliest rechtszaak

Columnist en brandbriefschrijver Luuk Koelman heeft het kort geding verloren dat Gretta Duisenberg tegen hem had aangespannen. Ik had het dus mis met mijn inschatting dat zij weinig kans zou maken. Ben benieuwd naar het vonnis, het zou nog wel eens een precedent kunnen scheppen voor een goede opkuising van dat losbandige internot. Luuk Koelman moet zijn schrijfsel verwijderen en een rectificatie plaatsen. Hij doet er wel lang over om van de rechtbank naar huis te komen, de gewraakte column is nog niet weggehaald.
Update: De rectificatie is geplaatst, maar Koelman heeft aangegeven de uitspraak aan te zullen vechten.

posted by mark | 10:03 AM
 

Het verhaal van een soldate

Tegelijk met de dagelijks problematischer wordende oorlog in Irak, vervliegt ook een van de weinige Amerikaanse helden van dat conflict. Private Jessica Lynch werd op 23 maart jl. in een hinderlaag gevangen genomen en verbleef 9 dagen in een Iraaks ziekenhuis voordat zij door Amerikaanse soldaten werd opgehaald. Een militaire camera registreerde hoe zij uit het ziekenhuis werd meegenomen, welke beelden vervolgens in het thuisland als een (toen broodnodige) oppepper van de moraal fungeerden. Veelvuldig werd op televisie bericht over de 19-jarige soldate die zich tot haar laatste kogel zou hebben verzet tegen haar gevangenneming en hevig had geleden in het ziekenhuis. Bij de beelden van haar redding, in spannend groene 'night vision', werd verteld hoe de Amerikanen bij betreding van en aftocht uit het ziekenhuis zwaar onder vuur werden genomen. Toen Lynch werd opgehaald door de Amerikaanse militairen die zich als zodanig aan haar kenbaar maakten, prevelde ze nog: "I'm an American soldier too". Een zin die mythische proporties kreeg.
Read more »

posted by mark | 10:01 AM
 

Kon ie nou wel of niet goed acteren?

Televisienetwerk CBS heeft besloten de geplande uitzending van de televisiefilm "The Reagans" af te lasten nadat een storm van kritiek hierover was ontstaan. Sympathisanten van Ronald Reagan verontwaardigden zich over de besmeuring van de nalatenschap van hun voormalig president en van allerlei kanten is druk op CBS uitgeoefend. CBS zegt niet voor druk te zijn gezwicht maar in eerste instantie dacht een liefdesverhaal van Ronald en Nancy te hebben aangekocht en uiteindelijk heeft afgezien van uitzending omdat er geen evenwichtig beeld van Reagan wordt geschetst.

Voordat CBS tot haar beslissing kwam, verzochten vooraanstaande republikeinen de broadcaster om nog eens goed na te gaan of de film historisch wel klopt en een conservatief onderzoekscentrum vroeg adverteerders om de film te boycotten. Tevens vond er een online protest plaats, sprong Reagan's zoon Michael op de bres voor zijn vader en lieten ook politieke vrienden van zich horen ("The "second-rate actor" myth is belied by the fact that he did "very well" in the movies from the late '30s into the '50s, and was well regarded "by his peers and colleagues in the film industry.").

+ Censuur langs de officiële weg: de Britse 'Advertising Standards Authority' verbood een aanstootgevende advertentie van het 'lads magazine' FHM.

posted by mark | 9:59 AM
 I beg your pardon?
 Dubbeloppotsen
 Eerder
 Nederlogs
 Global Logs
 Ledigheid
 BNN
 archives