loglynx
meestens juridisch weblog over de media- en informatiemaatschappij en overige opborrelende oprispingen
Monday, January 27, 2003  

Merkenrecht en parodie

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vandaag Mattel's hoger beroep in de rechtszaak tegen de Deense band Aqua afgewezen. Mattel vond dat het liedje 'Barbie Girl' inbreuk op haar merkrecht maakte. De eerdere beslissing van het 'Court of Appeals' (.pdf) waarin het liedje als een toelaatbare parodie werd gekwalificeerd, beschermd door de vrijheid van meningsuiting, bleef ongewijzigd gehandhaafd. Lees de beslissing voor een aardig inzicht in de verhouding tussen het merkenrecht en parodie naar Amerikaanse recht (en zie als bonus hoe rielekst de rechter tot slot de partijen maant niet door te gaan met moddergooien: "In context, all these terms are nonactionable “rhetorical hyperbole,” (..) The parties are advised to chill.").

In Frankrijk heeft Esso onlangs met een beroep op haar merkrecht juridisch succes geboekt voor de rechter. Greenpeace werd verboden om de twee S-en in het logo door dollartekens te vervangen. Op haar eigen site gaf Greenpeace gehoor aan de eis, maar tekende wel hoger beroep aan. Op stopessofrance.org is de logo-parodie nog te zien.

Le musicien français Manu Chao s’est joint à la campagne
Manu Chao laat zien dat een milieuvriendelijk wasmiddel niet altijd je kleren laat krimpen

posted by mark | 8:25 PM
Saturday, January 25, 2003  

How to irritate John Cleese

Acteur John Cleese gaat een Britse krant aanklagen omdat hij beledigd is door een journalist die schreef dat zijn carrière is geflopt toen hij naar Amerika overstak. In het artikel staat onder andere: "Anyone who has maintained even a cursory interest in Cleese's career will know that the past 25 years have been an agonisingly slow death. With the exception of A Fish Called Wanda, the laughs have died in our throats." De 16.000 dollar die de krant eerder aanbood ter compensatie, werd door Cleese geweigerd omdat hij de gepubliceerde verontschuldiging onvoldoende vond.

posted by mark | 12:26 AM
Friday, January 24, 2003  

Maintenance men at the end of their evolution

Indrukwekkend flashfilmpje waarin een sluitende visie op Kubrick's meesterwerk '2001: A Space Odyssey' wordt verkondigd. Op de film gebaseerde beelden en geluid zorgen ervoor dat je de film opnieuw kan ervaren in een vogelvlucht van een kleine 20 minuten.
Via Sikkema.

posted by mark | 11:28 PM
Thursday, January 23, 2003  

McDonalds wint vetzuchtzaak

Een rechter in Manhattan heeft gisteren de 'class-action suit' tegen McDonalds terzijde geschoven. Het verwijt dat McDonalds haar klanten misleidt over het ongezonde voedsel kon niet stand houden. De rechter overwoog: "If a person knows or should know that eating copious orders of supersized McDonald's products is unhealthy and may result in weight gain, it is not the place of the law to protect them from their own excesses." Judge Sweet voegde fijntjes toe dat niemand gedwongen wordt om bij de 'big M' te eten, behalve wellicht ouders die door hun kinderen worden meegesleurd.

posted by mark | 9:55 PM
 

Art imitating life?

Advocaten van de Russische president Poetin schijnen voorbereidingen te treffen om de verschijning van het huis elfje Dobby uit de Harry Potter-film aan te vechten. De makers van het naar de huidige schoonheidsidealen onaantrekkelijke beestje worden er van verdacht expres gelijkenissen met Poetin te hebben gecreëerd.
Lieflijke elfjes
De bekendste politicus die op een Potterfiguur lijkt, is onze eigen prumjeepeebee. Wereldwijd staat hij bekend als de minster-president die op Harry Potter lijkt. Omdat JPB een keer poseerde met een 'zoek de verschillen-plaatje' van hem en de populaire sprookjesheld, wordt aangenomen dat hij de plagerige vergelijkingen sportief opneemt en wordt hem zelfs gevoel voor humor toegedicht (de rekening daarvoor krijgen wij straks gepresenteerd).
MP JPB gebruikt HP voor zijn geoliede PR-machine
Het lijkt er overigens op dat Balkenende de vergelijking niet als negatief of plagerig beschouwt. Aannemelijk is zelfs dat het Potter-effect gecultiveerd is in de campagne, immers: een sprookjesfiguur mag gerust een beetje wereldvreemd zijn en heeft echt wel verborgen vaardigheden, ook al zie je daar niets van. Dit vermoeden wordt gesteund door het voornemen dat de CDA-fractie vorig jaar had om als afscheidskado een tekening van Balkenende gebaseerd op Harry Potter aan de MP te geven. Filmmaatschappij Warner Bros verbood dit, ze waren denk ik bang voor de imagoschade die de tovenaarsleerling door associatie met de politicus zou kunnen ondervinden.

+ Martin Bril over Balkenende ("Hij lijkt trouwens ook meer op Mr. Bean dan op Harry Potter").

posted by mark | 8:05 PM
 

Droste goes flase

Jammer van die jongen, maar het effect is prima spiegedelisch.

posted by mark | 7:50 PM
Monday, January 20, 2003  

gegasmaskerde paarden
De oogkleppen voorbij

Vandaag (gisteren voor Australiërs) was de lucht in Melbourne zo vervuild als sinds 'Ash Wednesday' (1983) niet meer was voorgekomen. Rook veroorzaakt door bosbranden zorgde voor een zeer beperkt zicht en 44 mensen moesten naar het ziekenhuis vanwege astma, allergie en hartklachten.

posted by mark | 10:22 PM
 

From thick wood.....

De Britse minister van Cultuur Kim Howell heeft zeer fel gereageerd op Robbie Williams' recente positieve uitlatingen over muziekpiraterij. Howell typte vandaag in een online chatsessie bij The Guardian: "In saying that piracy is a 'great idea', Williams is doing the work for international gangs involved in drugs and prostitution who find music piracy an excellent way of laundering their profits."

posted by mark | 9:20 PM
Sunday, January 19, 2003  

Daar zal je broodheer blij mee zijn

Robbie Williams heeft tegen de pers gezegd dat hij het illegaal kopiëren van muziek fantastisch vindt. Op een muziekbeurs in Cannes zei de popster: "I think it's great, really I do. There is nothing anyone can do about it." Platenmaatschappij EMI, met wie hij eind vorig jaar een mega-platencontract sloot van 125 miljoen euro, zal niet zo blij zijn met de uitspraken. Van Williams' laatste CD Escapology zijn tot dusver zo'n 5 miljoen exemplaren verkocht, terwijl EMI denkt pas winst te kunnen maken na 18 miljoen stuks verkocht te hebben.

posted by mark | 8:00 PM
Friday, January 17, 2003  

Alternatief straffen

Op een reactiepampier alhier (n.a.v. Bumfights-berichtje) werd reeds een ultrakort onderzoek verricht naar de mogelijkheden van het alternatief straffen. De Amerikaanse rechter Dale Harkey kreeg waarschijnlijk lucht van deze mini-brainstorm, waarna het in zijn eigen minibrain begon te stormen. Omdat Harkey een 20-jarige jongen die voor doodslag op een 18-jarige scholier werd veroordeeld meer dan de maximum straf wilde geven, voegde hij aan het vonnis toe dat de veroordeelde de komende 20 jaar een foto van het slachtoffer naast zijn bed moet hebben staan.
Via JJ

posted by mark | 4:40 PM
 

Iconwar

Hoe ontwricht is de samenleving als zelfs icoontjes niet meer vredig naast elkander op het bureaublad kunnen vertoeven? [flash]
Via b3ta

posted by mark | 3:29 PM
Thursday, January 16, 2003  

LBR: Chadorverbod moeilijk, maar mogelijk

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie heeft vandaag een brief gestuurd aan enkele scholen en Tweede Kamer-fracties waarin wordt gesteld dat een verbod op een gezichtsbedekkende chador op functionele gronden juridisch mogelijk is. Het LBR stelt uitdrukkelijk het niet over een hoofddoek te hebben die het gezicht vrij laat. "Een legitiem argument (voor een chadorverbod) kan zijn dat docenten, ander personeel en medescholieren en –studenten, moeten kunnen zien met wie zij te maken hebben. Niet alleen ter identificatie, want wellicht valt daar nog een mouw aan te passen. Maar omdat beargumenteerbaar is, dat directe herkenning het pedagogisch, didactisch en sociaal klimaat ten goede komt."

posted by mark | 11:15 PM
 

Belgische politie reality-televisieseries in het nauw

De Belgische politie heeft aangekondigd geen fotografen en cameramensen meer mee op stap te nemen. Dit is het gevolg van een uitspraak van een Antwerpse rechter over een verhoor van een dronken bestuurder, die drie auto's had geramd en vervolgens op de vlucht sloeg. De bestuurder werd (gedeeltelijk) vrijgesproken omdat de rechter de aanwezigheid van een TV-camera een zodanige invloed op de verhoorde toedichtte "dat die niet meer normaal kan handelen en geen normale verklaring meer kan afleggen".

posted by mark | 11:06 PM
 

Laten we elkaar geen mietje noemen

Tom Cruise heeft een schadevergoeding van 10 miljoen dollar toegewezen gekregen in de rechtszaak tegen pornoacteur Chad Slater. Slater had tegen een Frans tijdschrift gezegd dat hij de homosuele liefde met Cruise had bedreven hetgeen voor de scheiding tussen Cruise en Kidman zou hebben gezorgd. Het is de tweede keer dat Cruise succesvol juridische actie onderneemt tegen geruchten als zou hij van de herenliefde zijn.

posted by mark | 8:32 PM
Wednesday, January 15, 2003  

Uitspraak Eldred vs. Ashcroft: verlenging Amerikaans auteursrecht grondwettig

Het Amerikaanse Supreme Court heeft vandaag besloten dat de laatste wettelijke verlenging van het auteursrecht met 20 jaar niet in strijd is met de grondwet. Eldred had deze laatste verlenging (de Sonny Bono Act) aangevochten omdat het Congres zijn wetgevende bevoegdheid in strijd met de constitutie zou hebben uitgeoefend. Met name zou dat zo zijn omdat het 'copyright' als doel heeft "To promote the Progress of Science and useful Arts by securing for limited times to Authors and Inventors the Exclusive Right to their respective Writings and Discoveries". Eldred betoogde dat creativiteit en innovativiteit niet zouden worden gediend met nog een verlenging en dat telkens verlengen de facto zou neerkomen op een auteursrecht voor onbeperkte tijd. Het Hooggerechtshof nam de beslissing met 7 stemmen tegen 2 (meerderheidsstandpunt vs. dissent 1 en dissenting opinion 2 -.pdf).

Slashdot rapporteert teleurgesteld: 'Disney Wins, Eldred (and everyone else) Loses'. Ook voor de stemming van de advocaat van Eldred, Stanford professor Lawrence Lessig, valt het ergste te vrezen. Direct na het pleidooi schreef hij: "there is no way I will ever be able to escape the thought that if we lose, it is because I am not the advocate that some could have been. It is the particular hell for lawyers that after an argument, we live in the purgatory of constantly reliving the argument." Zijn reactie op het vonnis toont echter hoe een initiële schuldbekentenis overvloeit in de hem kenmerkende weerbare bevlogenheid: "To have failed to get the Court to see it, is my failing.(..) But if there is any good that might come from my loss, let it be the anger and passion that now gets to swell against the unchecked power that the Supreme Court has said Congress has. When the Free Software Foundation, Intel, (..) and hundreds of creators and innovators all stand on one side saying, “this makes no sense,” then it makes no sense. Let that be enough to move people to do something about it. Our courts will not.(..) What the Framers of our constitution did is not enough. We must do more."

Met de beslissing in Eldred vs. Ashcroft komt een einde aan een zaak die de (juridische) internetwereld niet onberoerd heeft gelaten. Het belang werd in een eerder alhier* vermeld essay als volgt verwoord: "because of the emergence of the Internet...copyright law will increasingly control ordinary uses of creative content in activities that before the Internet were not even remotely within the reach of copyright (..) Regardless of the Court’s decision however, the issues raised during the oral arguments will certainly continue to influence any future debate on the subject, as further improvements in technology facilitate even greater, as yet unforeseen means of generating and distributing creative expression."

Ondanks het belang van deze discussie, en ondanks de door Eldred ingediende 'amicus brief' van vooraanstaande economen (.pdf, waarin wordt geconcludeerd dat de langere termijn meer kosten dan baten meebrengt en innovatie afremt) is nu de situatie bestendigd waarin de auteursrechtelijke beschermingsduur in Amerika grotendeels is gelijk getrokken met die in Europa. Er zijn uiteraard nog wel verschillen (bijvoorbeeld de LP's uit de jaren 50 die in het Europese publieke domein belanden), maar dat nu in Amerika het auteursrecht 70 jaar na de dood van de maker voortduurt, gelijk de lengte op Europees niveau, is een economische realiteit die (onbewust?) remmend heeft kunnen werken op een voor Eldred gunstig vonnis. Zie ook de aandacht aan Europa in de mondelinge pleidooien in deze zaak door Lessig en zijn tegenstander, 'Solicitor General' van Justitie Theodore Olsen:
Lessig: "ours is the only Constitution that has an express limitation on terms. That's got to mean something, and if it means that we are limited in our ability to agree with the Europeans as they continually expand the term in light of their own vision of what copyright is about, then that's the meaning of a constitutional restriction."
Olson: "We have the adoption of copyright terms which are consistent, generally speaking, with copyright terms which exist in the European Union, our principal competitor, and in connection with international treaties."

Eerdere berichten over Eldred vs. Ashcroft op Loglynx hier en *hier.
+ Update: Copyfight verzamelt de vele reacties op de uitspraak

posted by mark | 8:27 PM
Tuesday, January 14, 2003  

Geef tieten

The register meldt trots dat zijn berichtgeving invloed heeft: een artikel van vorige week over een meisje dat via haar site giveboobs.com geld inzamelt voor een borstvergroting heeft al voor een cupmaat verschil gezorgd. Mede dankzij het artikel (en de verleidelijke kop 'College girl's breasts in your hand') is reeds 1.500 dollar gedoneerd. Tevens heeft dit succes ene David ertoe aangezet om op identieke wijze te vragen om bijdragen voor een 'plastic porn star replica penis' via de site giveshlong.com.

posted by mark | 9:31 PM
Sunday, January 12, 2003  

Video Bumfights getoond in rechtszaal

Een videoband van het controversiële Bumfights is afgelopen donderdag getoond tijdens een rechtszitting tegen de makers. De zitting is een zgn. 'preliminary hearing' waarin bepaald zal worden of er genoeg bewijs is om de rechtszaak tegen de 'Bumfight Krew' te laten beginnen. De band liet onder andere zien hoe de dakloze Donald Brennan na voor 100 dollar een grote Bumfight-tatoeage* op zijn voorhoofd te hebben laten zetten, seks heeft met een (drugsverslaafde) prostituée.
Hoe ver reikt de vrije wil van de verslaafde zwerver
De vier makers (variërend in leeftijd van 19 tot 25 jaar) wordt "promoting an illegal fight, conspiracy to promote an illegal fight, battery and conspiracy to commit battery" ten laste gelegd omdat zij zwervers hebben overgehaald om in ruil voor bier, doughnuts en geld met elkaar te vechten en allerlei gevaarlijke stunts uit te halen. Mochten de makers worden vervolgd en vervolgens veroordeeld dan kunnen zij maximaal 6 jaar in het gevang worden gezet. Tevens heeft Brennan samen met Rufus "The Stunt Bum" Hannah (foto) een civiele aanklacht (.pdf) ingediend tegen de makers vanwege "assault and battery, intentional infliction of emotional distress and civil rights violations".

Naar aanleiding van de rechtszaken 'popt' op de site van Bumfights een mededeling op waarin staat: "Despite all this nonsense, we at Bumfights would like you to know that the video is still for sale, and as long as there is a 1st Ammendment (vrijheid van meningsuiting -LL) in this country it's gonna take a helluva lot more than that to shut us down". Van de $19.99 kostende videoband zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht via het internet.
* Via Dr. D

posted by mark | 4:10 PM
Friday, January 10, 2003  

Verbod op T-shirts met de confederale vlag

Slate maakt melding van Amerikaanse scholen die het leerlingen verbieden om T-shirts met daarop de 'confederate flag' te dragen. De vlag werd in de Amerikaanse burgeroorlog gevoerd door de Zuiderlingen. Voor veel Amerikanen is de vlag een symbool van slavernij en racisme. Anderen menen echter dat de vlag symbool staat voor "limited constitutional government and individual freedom. It stands as a true symbol of patriotism, dedication to family and a willingness to suffer and even die in defense of the South and its Christian culture." Slate hunkert naar een uniforme uitleg van de symboliek van deze vlag en hoopt dat het Hooggerechtshof zich hierover zal uitspreken bij beoordeling van de vraag of een dergelijk kledingverbod zich verdraagt met de vrijheid van meningsuiting (vgl. de momenteel voorliggende cross-burning case). De controverse is voor de verkoopcijfers van dergelijke shirts waarschijnlijk alleen maar gunstig, Dixie Outfitters verkocht vorig jaar 1 miljoen T-shirts.
Ondertussen in Nederland: CDA-minister Van der Hoeven vindt dat een school het dragen van een hoofddoek mag verbieden.

posted by mark | 6:37 PM
 

Google voert verweer tegen aanklacht Searchking

Lawmeme bericht dat Google heeft gereageerd op de aanklacht die SearchKing in oktober 2002 heeft ingediend tegen de zoekmachine. Google wordt verweten Searchking's positie in de zoekresultaten opzettelijk te verlagen. De technologie van Google maakt gebruik van een systeem waarin het belang van een site wordt gemeten aan de hand van het aantal links naar die pagina waarbij het belang van de linkende pagina wordt meegewogen. SearchKing benut dit PageRank-systeem door haar klanten binnen het eigen netwerk naar elkaar te laten linken linken. Google vond deze methode kunstmatig en greep daarom in. Lawmeme concludeert dat Google volledig in haar recht staat en voegt hieraan toe dat een discussie over Google's dominante positie op het internet buiten de rechtszaal plaats moet vinden "the discussion about the proper role of search engines is one that needs to take place in the same place this case began, back before it was a lawsuit: out on the Internet, where people read and appreciate others' thoughts, and then contribute their own by adding links."
+ Search engines en andere zoekmethoden voor gevorderden.

posted by mark | 4:40 PM
 

Kansloos quizje

Is het een .gif of .jpg? Spot the GIFerence.
+ Fake or Foto
+ NSFW: Arse or Elbow / Female or Shemale / Funnel or Tunnel / Real or Fake
.

posted by mark | 4:16 PM
 

5k chess

Een schaakspelletje in minder dan 5120 bytes!
Dank JJ

posted by mark | 4:09 PM
 

Reclame wegens vrouwonvriendelijkheid verboden

Een reclame van de grootste Noorse makelaar is verboden door de Reclame Raad. De reclame bestond uit de beeltenis van een rondborstige blondine vergezeld van de aanprijzing van een 'stukje' onroerend goed als "Attractive and well-tended, including new balconies and easy access". De Raad vond de beeltenis op zichzelf niet onrechtmatig, maar door de begeleidende tekst ontstond strijd met het reclamerecht vanwege het aanstootgevende en beledigende karakter voor vrouwen.
Via Fark.

posted by mark | 3:46 PM
 

Boyakasha!

De Britse komiek Sacha Baron Cohen heeft als Ali G een nieuwe zesdelige televisiereeks opgenomen voor de Amerikaanse markt. Onder de argeloze(?) geïnterviewden bevinden zich Michael Dukakis en Newt Gingrich, "He also asks astronaut Buzz Aldrin: 'So what was it like to walk on the sun?' "
+ Da Ali G translator en Ali's on-line rapper. Bo!

posted by mark | 3:26 PM
Wednesday, January 08, 2003  

Nijntje's advocatenleger

Retecool meldt dat de site house of tattoo's een brief heeft gekregen van Dick Bruna's advocaten waarin wordt gesommeerd een foto van een 'Nijntje-tattoo' te verwijderen wegens auteursrechtinbreuk. De brief staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een een grootscheepse actie. Of zoals Dijkshoorn het subtiel uitdrukt: "Hard rulende actie van Dick Bruna, die de merknaam “Konijn” met hand en tand verdedigt, met zware middelen desnoods(..), die toeslaat als er iemand anders het woord “konijn” leesbaar opschrijft. Goochelaar Hans Kazan is vorige week tijdens een optreden dertig keer door twee onbekende mannen in zijn rug getrapt omdat hij een konijn uit een hoge hoed toverde." Nijntje's commerciële waarde is immens; vorig jaar kwam Dick Bruna vanwege Nijntje's succes in Japan terug in de lijst van 500 rijkste Nederlanders (nr. 460), maar onderschat ook de bloeiende geboortebordenbranche niet.

Het startschot voor de vele Bruna parodieën werd gegeven vorig jaar september met de 'Maatschappij dat ben Jij'-campagne van SIRE (.pdf), die in Dick Bruna-stijl allerlei maatschappelijke ergernissen aankaartte. Vervolgens doken er allerlei op deze campagne voortbordurende varianten op, met name over politici, seks en buitenlanders. Een woordvoerder van Bruna vindt dat hun plaatjes worden voorzien van soms geestige, maar tegelijkertijd ook uiterst gemene teksten en begin december 2002 wordt gemeld dat juristen van Bruna dit gebruik op grootscheepse wijze tegengaan. Retecool's fotofuck vrijdag van 6 december 2002 met als onderwerp 'Nijntje's geheime leven' is ook ten prooi aan Nijn's lawyers gevallen en daarom niet meer beschikbaar . Het filmpje 'FuckKing Ko Nijntje' is op last van de rechthebbende op Bruna's werk (Mercis b.v.) verwijderd, net als Wole's Nijn Domein. Op laatstgenoemde site wordt reikhalzend uitgekeken naar de inwerkingtreding van de nieuwe Auteurswet waarin komt te staan dat een parodie geen inbreuk op het auteursrecht oplevert. Het is echter niet zo dat er onder de huidige auteurswet geen enkele mogelijkheid is om te parodiëren. Alhoewel in de enige parodie-zaak die de Hoge Raad haalde werd besloten dat de ter discussie gestelde Suske en Wiske-parodie onrechtmatig was, valt uit lagere rechtspraak af te leiden dat in parodieën een inbreuk op het auteursrecht niet direct onrechtmatig hoeft te zijn.

Ter vergelijking: in Amerika valt de parodie onder de fair-use-exceptie. Daarbij is bepaald dat voor het slagen van een parodieverweer nodig is dat de parodie gericht is op het werk dat wordt nagebootst. Aldus zijn meerdere Barbie-parodieën door de rechter toelaatbaar geacht. Zoals die van Tom Forsythe of de Kate Moss-Barbie, over welke laatste de maker zegt: "I created this site to explore the phenomenon of Barbie. Not Barbie as a toy or collectible, but Barbie as a symbol that a culture has created, absorbed, shaped, and been shaped by. (..) She is an active representative of consumerism, a spokesperson for the American economic system. She is a model for feminine appearance. She transcends national and language boundaries and is one of the most powerful teaching tools of our time. Everybody knows who Barbie is." Als eenzelfde criterium wordt losgelaten op twee (via Google's cache nog beschikbare) inzendingen van Reet's fotofuck vrijdag, dan zou een lyrische kunstenaar over deze 'nijn-eleven' iets kunnen stellen in de trant van "Nijntje levert als symbool van kinderlijkheid ende zuiverheid in combinatie met de WTC-aanslag een vervreemdend effect op, hiermee heb ik beoogd om mijn publiek aan te zetten tot mijmeringen en hevige contemplatie over het verlies van onschuld en hen te helpen met het herstellen van het contact met het kind dat in ons allen huist..... en het is ook humor om te lachen" (ik pleit dan ook hierbij voor een fotoshop-exceptie ;). Strafmaat is een parodie die op de maker is gericht in plaats van op het (kunst)werk en zou ook een interessant juridisch geschil kunnen opleveren.

+ In de jaren tachtig waren parodieën van strips in opkomst, waaronder een "sex-parodie" van Suske en Wiske.
+ Tourette Syndrome Barbie.

posted by mark | 10:05 PM
 

Eduflash

De Engelse overheid kondigde deze week een 1 miljoen pond kostende campagne aan die kinderen en hun ouders moet waarschuwen voor in chatrooms huizende pedofielen, "without demonising the Internet". De site thinkuknow is omgekat en bevat een flashspelletje dat de kinderen duidelijk wil maken dat chatters anders kunnen zijn dan ze zich voordoen.
Ed van de Backchat

+ Flase mee met de Torentjesrace.

posted by mark | 8:30 PM
 

Heftklammern is uitgepompiedomd

Prof. dr. mr. in de Midden-Oostologica, dhr. Heftklammern, is terug en verbannert direct zijn ganse pagina t.b.v. een aanbieding van DuisenbAir.

posted by mark | 7:12 PM
Tuesday, January 07, 2003  

"freedom is kind of a hobby with me"

Lessig logt een grappig verhaaltje van een Amerikaanse stand-up comedian die op het vliegveld wordt gefouilleerd zonder zijn toestemming en daarom de politie erbij roept. "Anyone is welcome to grab my crotch, I don't require dinner and a movie, just ask me. Is that asking too much?"
Ondertussen in Nederland: CDA wil ook fouilleren in trein en tram.

posted by mark | 8:11 PM
Monday, January 06, 2003  

En Hij verdween en een Nederlandse logleegte leek onvermijdbaar

Van vakantie teruggekeerd zie ik dat Tonie.net is gestopt. Nadat alt0169 het voor gezien hield, groeide Tonie's kladblok met zijn onwaarschijnlijke updatefrequentie uit tot misschien wel het beste log van Nederland (mede dankzij de soms ellenlange discussiedraden, met name over de polletiek, maar ook op meta- of nog hoger niveau).

posted by mark | 9:01 PM
 I beg your pardon?
 Dubbeloppotsen
 Eerder
 Nederlogs
 Global Logs
 Ledigheid
 BNN
 archives